• Dennis
  • 0

De Wileyfox Swift 2 Plus is iets later dan gepland in de Nederlandse winkels verkrijgbaar. Het Britse merk staat erom bekend goede telefoons te maken, met een aantrekkelijk prijskaartje. Zo is dit model verkrijgbaar voor 239 euro.

De Wileyfox Swift 2, het kleinere broertje van dit model, kwam twee weken geleden al in de Nederlandse verkoop. De meeste webwinkels kunnen het uitgebreidere model, de Wileyfox Swift 2 Plus inmiddels leveren.

Wileyfox Swift 2 Plus

Specificaties Wileyfox Swift 2 Plus

De Wileyfox Swift 2 Plus heeft een zeer goede vormgeving. Wileyfox heeft haar smartphone volledig met metaal afgewerkt. Daardoor voelt de smartphone duurder aan dan hij is. Verder heeft het toestel een 5 inch groot HD-beeldscherm. Onder de motorkap vinden we een 1,4 GHz octacore processor, geproduceerd door Qualcomm. De Wileyfox Swift 2 Plus heeft maar liefst 3 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte interne opslagcapaciteit.

Aan de achterzijde van het toestel vinden we een camera met een hoge resolutie van 16-megapixel. De camera is uitgerust met een ledflitser en beschikt verder over een vingerafdruksensor aan de achterkant. Het is een van de eerst smartphones in een betaalbare klasse die over een vingerafdruksensor beschikt.

Aan de voorkant van het toestel zit de 8 megapixel frontcamera. Direct uit de doos draait de Wileyfox Swift 2 Plus op het Android 6.0 Marshmallow besturingssysteem. Het gaat hier niet om een eigen skin of variant, maar om Cyanogen 13.1 Het voordeel van Cyanogen is dat deze ROM behoorlijk snel is en bovendien beter te beveiligen is dan de normale stockrom. Uiteraard is deze ROM gebaseerd op Android, waardoor alle Android-apps gewoon geïnstalleerd kunnen worden.

De Swift 2 Plus heeft een accu van 2700 mAh. Daarnaast is het mogelijk de batterij sneller op te laden dankzij de Quick Charge 3.0-technologie. De smartphone kan dan binnen een half uur tot 50 procent worden opgeladen. Wileyfox levert daarvoor overigens zelf niet de juiste lader mee. De lader die de Britse fabrikant meelevert ondersteunt Quick Charge niet. De Wileyfox Swift 2 Plus beschikt over een USB type C-aansluiting.

Prijzen en beschikbaarheid

Dit toestel is vanaf vandaag in de verschillende Nederlandse winkels te verkrijgen tegen een verkoopprijs van 239 euro.

2 responses to “Wileyfox Swift 2 Plus verkrijgbaar in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...