Microsoft heeft vannacht laten weten dat deze zomer Windows 10 uitkomt. Dit is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Om van dit besturingssysteem gebruik te maken, moet een smartphone wel aan bepaalde eisen doen, anders zal je telefoon niet geschikt zijn om dit programma te draaien. Microsoft heeft de eisen ook kenbaar gemaakt, zodat daar rekening mee gehouden kan worden.

Het is zeker dat deze zomer Windows 10 verwacht kan worden. Voor velen een dikke meevaller, omdat de nieuwe software eigenlijk in het najaar verwacht werd. De software verschijnt voor desktop PC’s, laptops, tablets, smartphones en andere apparatuur in die richting.

Voor iedereen toegankelijk?

Microsoft heeft een tijdje terug al laten weten dat in ieder geval de toestellen die nu draaien op Windows Phone 8.1 een gratis update kunnen uitvoeren. Niet bij alle toestellen is het mogelijk om de over de gehele nieuwe software te beschikken, dus zullen er af en toe enkele details missen bij de goedkopere toestellen. Toch wil Microsoft de nieuwe software aan zoveel mogelijk klanten aanbieden, maar dit is niet mogelijk om allemaal tegelijk uit te voeren. Vandaar dat de nieuwere toestellen de voorkeur krijgen om als eerst van een update te worden voorzien.

Gigantische smartphone in de toekomst

Om over de nieuwe software te kunnen beschikken is er simpelweg bepaalde hardware nodig. Microsoft heeft deze vereisten ook kenbaar gemaakt. De schermgrootte zal minimaal 3 inch moeten zijn om Windows 10 aan te kunnen. Het maximum dat hieraan gesteld wordt is maar liefst 8 inch. Dit zou dus kunnen betekenen dat er aardig grote phablets in ontwikkeling gaan.

De resolutie die benodigd is voor ondersteuning van de nieuwe software moet minimaal 480×800 pixels zijn, wat WVGA wordt genoemd. Daarnaast is de maximale resolutie maar liefst 2560×2048 pixels, uitzonderlijk veel voor een smartphone omdat er op dit moment geen enkele smartphone over deze resolutie beschikt. Wel speelt Microsoft daarom in op de toekomst, om een stapje voor te zijn op de aller nieuwste ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *