• Bjorn
  • 0

Microsoft heeft vannacht laten weten dat deze zomer Windows 10 uitkomt. Dit is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Om van dit besturingssysteem gebruik te maken, moet een smartphone wel aan bepaalde eisen doen, anders zal je telefoon niet geschikt zijn om dit programma te draaien. Microsoft heeft de eisen ook kenbaar gemaakt, zodat daar rekening mee gehouden kan worden.

Het is zeker dat deze zomer Windows 10 verwacht kan worden. Voor velen een dikke meevaller, omdat de nieuwe software eigenlijk in het najaar verwacht werd. De software verschijnt voor desktop PC’s, laptops, tablets, smartphones en andere apparatuur in die richting.

Voor iedereen toegankelijk?

Microsoft heeft een tijdje terug al laten weten dat in ieder geval de toestellen die nu draaien op Windows Phone 8.1 een gratis update kunnen uitvoeren. Niet bij alle toestellen is het mogelijk om de over de gehele nieuwe software te beschikken, dus zullen er af en toe enkele details missen bij de goedkopere toestellen. Toch wil Microsoft de nieuwe software aan zoveel mogelijk klanten aanbieden, maar dit is niet mogelijk om allemaal tegelijk uit te voeren. Vandaar dat de nieuwere toestellen de voorkeur krijgen om als eerst van een update te worden voorzien.

Gigantische smartphone in de toekomst

Om over de nieuwe software te kunnen beschikken is er simpelweg bepaalde hardware nodig. Microsoft heeft deze vereisten ook kenbaar gemaakt. De schermgrootte zal minimaal 3 inch moeten zijn om Windows 10 aan te kunnen. Het maximum dat hieraan gesteld wordt is maar liefst 8 inch. Dit zou dus kunnen betekenen dat er aardig grote phablets in ontwikkeling gaan.

De resolutie die benodigd is voor ondersteuning van de nieuwe software moet minimaal 480×800 pixels zijn, wat WVGA wordt genoemd. Daarnaast is de maximale resolutie maar liefst 2560×2048 pixels, uitzonderlijk veel voor een smartphone omdat er op dit moment geen enkele smartphone over deze resolutie beschikt. Wel speelt Microsoft daarom in op de toekomst, om een stapje voor te zijn op de aller nieuwste ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...