Microsoft is bezig met het ontwikkelen van software die een Android toestel omzet naar een toestel met Windows 10 als besturingssysteem. Om de software eerst goed te testen en feedback van gebruikers te kunnen ontvangen heeft Microsoft haar pijlen gericht op smartphone gebruikers met een Xiaomi toestel.

Windows 10 zal in de zomer het nieuwste besturingssysteem van Microsoft worden. Verwacht wordt dat het besturingssysteem dan voor alle gebruikers te downloaden is. Het is voor een aantal consumenten met Windows Phone 8.1 al mogelijk de nieuwe software te testen. Daarvoor moeten ze wel lid zijn van Windows Insider Program. Om toch een breder publiek aan te spreken wil Microsoft ook gebruikers met een Android toestel in het testprogramma betrekken.

Speciale versie Windows 10

Normaal gesproken is het voor mensen met een Android-smartphone niet mogelijk een besturingssysteem als Windows 10 te downloaden. Door middel van een ROM openbaar te stellen voor deze doelgroep is het mogelijk de versie van Android volledig ter verwijderen en in plaats daarvoor Windows 10 te installeren. Een ROM is een compleet besturingssysteem in een bestand dat voor de Android gebruikers toegankelijk wordt gesteld.

De software zal niet voor alle Android toestellen beschikbaar zijn. Microsoft heeft daarom een selecte groep gekozen om de testen te doorlopen. Xiaomi-smartphones worden hierbij als testmodellen gezien. Momenteel worden deze toestellen voorzien van een eigen versie van Android. Mi 4 gebruikers zullen het voorrecht hebben dit besturingssysteem als eerste te testen. Microsoft hoopt hierdoor informatie te vergaren waar ze hopelijk de software door kunnen optimaliseren. Het is momenteel nog niet de bedoeling dat deze software openbaar gesteld wordt voor andere toestellen, maar mocht je nou erg handig zijn met mobiele apparatuur, dan zal het vast niet onmogelijk zijn dit ook te bewerkstelligen op andere Android-smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *