• Dennis
  • 0

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi is druk bezig aan een opmars in Europa. Op dit moment scoort de fabrikant al als een van de fabrikanten met de beste verkoopcijfers ter wereld, maar het bedrijf verkocht tot nu toe nog niet officieel smartphones binnen Europa. De telefoons werden tot nu toe geïmporteerd door een tussenhandelaar.

Dat verandert nu. Xiaomi is begonnen met de officiële verkoop van smartphones in Oekraïne en Polen en aan het eind van het jaar voegt het bedrijf ook Griekenland aan haar portfolio toe.

Xiaomi Hugo Barra

Xiaomi verkoopt tegen kostprijs

Het is geen wonder dat Xiaomi voor landen kiest waarin de economie relatief achter blijft. Het Chinese merk is in veel landen erg populair, doordat het smartphones tegen de kostprijs verkoopt. Het is algemeen bekend dat het bedrijf vooral verdient aan de verkoop van andere producten en de smartphoneproductie erbij doet als reclamemiddel.

Om die reden zijn de producten van Xiaomi relatief goedkoop, terwijl er toch behoorlijke specificaties in zitten. Het bedrijf heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het ook graag op de westerse markt actief zou willen zijn. Eerder dit jaar begon het bedrijf al met de verkoop van smartphones in Polen en Oekraïne en nog voor het eind van dit jaar zal ook in Griekenland begonnen worden met de verkoop van de toestellen.

Xiaomi naar de Benelux?

Het is niet geheel ondenkbaar dat Xiaomi de smartphoneverkoop ook in ons land volgend jaar op zal starten. Het bedrijf zou willen uitbreiden van Oost-Europa naar West-Europa. In de Europese landen waar het bedrijf begonnen is met de verkoop van toestellen, heeft de fabrikant overeenkomsten gesloten met lokale bedrijven, die de service en garanties op de toestellen verlenen. Dat is afwijkend voor het bedrijf, want in China verkoop Xiaomi de toestellen met eigen garantie door middel van verkoop via een eigen webwinkel.

De webwinkel komt niet naar Europa en ook niet naar ons land. De Europese consument moet het doen met de verkoop via lokale distributeurs. Het is niet zeker of de smartphones ook in Nederland beschikbaar zullen komen, want Xiaomi heeft hier nog niets over gezegd. Wel is er een webwinkel waarbij de toestellen geïmporteerd worden, maar dat is niet van Xiaomi zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...