• Dennis
  • 0

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi heeft deze week ’s wereld eerste smartphone zonder schermranden onthuld. Het toestel luistert naar de naam Xiaomi Mi Mix en werd in Peking gepresenteerd. Gebogen schermranden kennen we inmiddels al langer van de Samsung Galaxy S7 Edge, maar een toestel met vier gebogen randen is tot nu toe uniek.

De Xiaomi Mi Mix en Xiaomi Mi Note 2 zijn de nieuwste paradepaartjes van het Chinese merk. Officieel gaat het nog om een prototype, toch zal de smartphone volgens de fabrikant binnenkort al op de markt verschijnen. Toch is de aankondiging met een korreltje zout te nemen: Xiaomi slaagde er niet in al een werkende smartphone aan het publiek te tonen.

Xiaomi Mi Mix

Xiaomi Note 2

Het nieuwe model werd tegelijkertijd aangekondigd met de Xiaomi Mi Note 2. Er waren al langer geruchten over de komst van dat toestel en deze week werd het model officieel bevestigd. In veel opzichten lijkt de Xiaomi Note 2 sterk op de Samsung Galaxy S7 Edge: het scherm is aan zowel de linker- als de rechterkant gebogen.

De smartphone heeft een 5,7 inch groot beeldscherm en een Snapdragon 821-processor van Qualcomm. Het model heeft maar liefst 6 gigabyte werkgeheugen en 128 GB interne opslagcapaciteit. Verder beschikt de Xiaomi Mi Note 2 over een 23-megapixel camera aan de achterkant en een 8 megapixel camera aan de voorkant. Het model heeft een bijzonder krachtige accu van 4070 mAh.

Xiaomi Mi Mix

De Xiaomi Mi Mix is nog niet werkend getoond, maar belooft een revolutie op de smartphonemarkt te worden. Het model zou over drie randen gebogen zijn en bovendien een enorm schermdiagonaal van 6,4 inch hebben. De behuizing is gemaakt van keramische materialen. Daardoor zou de smartphone behoorlijk hard en krasvast zijn.

Onder de motorkap zou Xiaomi een Qualcomm Snapdragon 821-processor met 6 GB-werkgeheugen en 256 GB interne opslag willen plaatsen. Het toestel heeft verder een 16 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel camera aan de voorkant. Vanwege zijn enorme display heeft het toestel een krachtige accu van 4400 mAh gekregen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Xiaomi Mi Note 2 of de Xiaomi Mi Mix op de markt komen. Vermoedelijk zal de prijs van de Xiaomi Mi Note 2 en Xiaomi Mi Mix op omgerekend 575 euro komen te liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...