De nieuwe smartphone van de Chinese smartphonefabrikant Xiaomi, krijgt gebogen schermranden. Op nieuwe afbeeldingen is de Xiaomi Mi Note 2 te zien, voorzien van gebogen randen.

Dat de Chinese fabrikant gebogen randen wilde toevoegen aan haar nieuwe smartphone, is al een tijd bekend in het geruchtencircuit. De Mi Note 2 wordt een toestel met gebogen display en zal in meerdere varianten worden uitgebracht.

Xiaomi Mi Note 2 in meerdere varianten

Xiaomi staat erom bekend ieder jaar nieuwe smartphones uit te brengen in verschillende prijssegmenten. Apple gaat in september mogelijk de nieuwe iPhones uit de doeken doen en Samsung start de verkoop van de Galaxy Note 7 rondom september. In deze maand wil ook Xiaomi nieuwe smartphones aan het publiek tonen. In ieder geval krijgen we de Mi Note 2 te zien. Er zijn al langer geruchten over de komst van dit toestel, dat in meerdere varianten uitkomt. Zo zal het werkgeheugen en het opslaggeheugen per variant verschillen.

Het topmodel krijgt mogelijk een 5,7 inch quad-HD gebogen display met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het toestel heeft waarschijnlijk 6 GB-werkgeheugen en 128 GB intern opslaggeheugen. Daarnaast al de accu een capaciteit hebben van 4000 mAh, aangestuurd door de Snapdragon 820-chipset van Qualcomm. Bovendien zal de chip iets energiezuiniger zijn en iets hoger worden geklokt.

Aan de achterkant vinden we een dualcamera met een resolutie van 12 megapixel. Daarnaast zal het duurste toestel omgerekend zo’n 470 euro gaan kosten, exclusief btw, importheffingen en douanekosten. Het toestel krijgt een gebogen scherm, net als bij smartphones van Samsung het geval is.

Aan de renders en foto’s te zien, zal Xiaomi mogelijk kiezen voor dubbele speakers aan de onderkant en bovendien een USB type C-poort. De powerbutton en volumeknoppen zijn aan de rechterzijde van het toestel geplaatst. Bovendien heeft de camera aan de achterkant een dubbele flitser.

Prijzen en beschikbaarheid

Het lijkt erop dat Xiaomi de smartphone op 5 september wil gaan presenteren in een apart event. De duurste variant gaat omgerekend 470 euro kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *