• Dennis
  • 0

De Chinese fabrikant Xiaomi wil de Xiaomi Mi5s mogelijk op 27 september presenteren. Het bedrijf heeft inmiddels uitnodigingen naar de pers gestuurd, waarop de grote letter S te zien is. Er zijn de laatste tijd veel geruchten over de introductie van de Xiaomi Mi5S.

Daarmee is de kans groot dat het bedrijf inderdaad op 27 september een nieuw vlaggenschiptoestel wil introduceren. Ondertussen is het nog steeds niet mogelijk een toestel naar Nederland te laten verschepen door Xiaomi zelf, want officieel zijn de toestellen niet voor de Europese markt bedoeld.

Xiaomi Mi5S

Specificaties Xiaomi Mi5s

De Xiaomi Mi5S zou naar verluidt een Snapdragon 821-chipset aan boord hebben, begeleid door maar liefst 6 gigabyte werkgeheugen. Daarnaast heeft het toestel een ongebruikelijke beeldschermdiagonaal van 5,15 inch Full HD, voorzien van 3D-touch. Dat is het principe dat Apple ook gebruikt in haar nieuwste toestellen.

Verder zou Xiaomi het toestel willen uitrusten met een accu van maar liefst 3490 mAh, voorzien van QuickCharge 3.0-ondersteuning. Ten slotte krijgt het toestel twee simkaartslots. De interne opslagcapaciteit loopt op tot 256 gigabyte geheugen, maar is niet verder uit te breiden middels een MicroSD-slot.

Foto’s gelekt

Inmiddels zijn er al foto’s opgedoken van de Xiaomi Mi5s. De vraag is echter hoe betrouwbaar deze foto’s zijn. Zo is er een homebutton te zien op de voorzijde van het toestel, die ronde vormen heeft. Dat terwijl de Mi5 een ovale vorm homebutton heeft. Daarnaast is het mogelijk dat het toestel helemaal geen homebutton krijgt, maar dat deze onder het display wordt geplaatst.

Daarnaast is de camerasensor op een compleet andere plek te zijn. Dat kan betekenen dat de foto’s nep zijn, of dat Xiaomi ervoor kiest de Xiaomi Mi5s een compleet ander ontwerp te geven. Het is nog niet duidelijk of het bedrijf daar inderdaad voor kiest.

Prijzen en beschikbaarheid

De goedkoopste Mi5 kostte omgerekend 275 euro. De Mi5s zal naar verluidt iets duurder worden. Toch is nog niet bekend hoe het prijskaartje eruit zal komen te zien. Daarover weten we meer op de onthulling van 27 september. Er gaan daarnaast geruchten dat het bedrijf ook een Mi Note 2-phablet wil introduceren. De Mi5S komt officieel niet op de Europese markt, maar deze is later via tussenhandelaren alsnog te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...