• Dennis
  • 0

Xiaomi heeft vandaag haar eerste stap naar de Europese smartphonemarkt gezet. Er gingen al langer geruchten dat het Chinese bedrijf toestellen naar Europa wilde brengen. Het bedrijf heeft in Polen een distributieovereenkomst gesloten. Daardoor komen nu drie smartphones van Xiaomi officieel op de Poolse markt terecht.

Op deze manier probeert de Chinese fabrikant steeds meer voet aan wal te krijgen in de Europese markt. Het is een relatief jong bedrijf dat in 2010 werd opgericht. Inmiddels is Xiaomi uitgegroeid tot een van de grootste smartphonemerken ter wereld.

Xiaomi Hugo Barra

Xiaomi naar Europa

Xiaomi staat in de top 5 van ’s werelds grootste smartphonemerken ter wereld. Het merk is behoorlijk populair op de Chinese markt en heeft daar 1,3 miljard consumenten.

Inmiddels probeert Xiaomi haar producten ook in andere landen te verkopen, als uitbreiding op het Chinese succes. Al twee jaar timmert het bedrijf aan de weg als internationaal merk. Al tijden gaan er geruchten dat de fabrikant ook in Europa smartphones uit wil gaan brengen. De eerste stap daartoe is nu gezet. Er is een distributieoverenkomst gesloten tussen Xiaomi en Poolse distributeurs. Het directe gevolg daarvan is dat er drie toestellen van het bedrijf in de Poolse winkels beschikbaar komen.
Dankzij de overeenkomst kunnen Poolse consumenten ook gebruikmaken van de garantie op de toestellen, evenals de serviceverlening.

Eerste stap

De distributieovereenkomst tussen Polen en Xiaomi is waarschijnlijk nog maar een eerste stap voor het bedrijf om naar de Europese markt te komen. Het bedrijf wil verder uitbreiden, maar hoe dat er precies uit zal zien is nog niet bekend.

De smartphones van het bedrijf staan vooral bekend om hun lage prijs en uitgebreide specificaties. Daardoor is Xiaomi een van de populairste merken onder smartphoneliefhebbers. Sinds kort zijn de toestellen ook in sommige Nederlandse webwinkels verkrijgbaar. De webwinkels importeren de toestellen zelf en verkopen ze door. Daardoor zijn de Nederlandse webwinkels zelf verantwoordelijk voor de garantie. De Chinese fabrikant heeft nog geen officiële overeenkomst in Nederland, maar zal deze vermoedelijk in een later stadium wel sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...