• Dennis
  • 0

Het Chinese bedrijf Xiaomi timmert al een aantal jaar aan de weg met goedkope smartphones, die hun geld toch waard zijn. Het bedrijf komt nu met een nieuwe smartphone: de Xiaomi Redmi Pro. Het is een smartphone die beschikt over een AMOLED-scherm, een dubbele camera en 3 gigabyte aan werkgeheugen.

Het toestel kost iets meer dan 200 euro en is een volledig metalen smartphone.

Xiaomi Redmi Pro

Xiaomi Redmi Pro met vele features

De Xiaomi Redmi Pro is een smartphone dat volledig uit metaal bestaat. Vroeger waren zulke smartphones alleen voorbehouden aan het high-end segment, maar inmiddels maken ook goedkopere fabrikanten dergelijke toestellen. In bijna ieder prijssegment is tegenwoordig een metalen toestel te vinden, dankzij de inspanningen van Chinese bedrijven zoals Huawei, OnePlus en Xiaomi.

Laatstgenoemde brengt de Xiaomi Redmi Pro uit. De goedkoopste variant van het toestel gaat 200 euro kosten en beschikt over een 5,5 inch Full HD-beeldscherm. Het display is AMOLED en is waarschijnlijk precies hetzelfde scherm als de we vinden in de OnePlus 3.

Aan de achterkant van het toestel vinden we een dubbele 13 megapixel camera van het merk Sony. De tweede camera aan de voorzijde van het toestel is een camera uit de stal van Samsung en beschikt over 5 megapixel. Deze camera kan diepte-effecten maken. Verder heeft het toestel een behoorlijke accu van 4050 mAh.

Verschillende uitvoeringen

De Xiaomi Redmi Pro is verkrijgbaar in drie verschillende varianten. Het goedkoopste model beschikt over een Helio X20-processor van MediaTek, beschikt over 3GB werkgeheugen en 32 GB interne opslagcapaciteit. Het tweede model heeft 3 GB werkgeheugen, maar 64 gigabyte interne opslag en de snellere Helio X25-processor.Het duurste model beschikt over dezelfde processor, samen met 128GB opslagcapaciteit en 4GB werkgeheugen.

Bij alle 3 modellen is het interne opslaggeheugen verder uit te breiden middels een microSD-kaart. Daarmee geef je dan wel de optie voor een tweede simkaart op.

Prijzen en beschikbaarheid

De Xiaomi Redmi Pro is vooralsnog alleen in China te koop en is verkrijgbaar in verschillende varianten:

– De goedkoopste uitvoering: 1499 yuan (205 euro)
– De middelste uitvoering : 225 euro
– Het topmodel: 275 euro

Houd wel rekening met eventuele importheffingen en inklaringskosten bij het importeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...