• Dennis
  • 0

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi heeft plannen om uit te breiden naar de Verenigde Staten. De fabrikant is op dit moment een van de grotere spelers op de Aziatische smartphonemarkt en wil nog dit jaar actief worden in de Verenigde Staten.

Xiaomi is het grootste privébedrijf van China en heeft in Azië veel succes. In de westerse landen zijn de producten van Xiaomi niet te koop. Toch is het merk onder veel liefhebbers al een populair merk aan het worden, mede vanwege de lage prijzen die het bedrijf aan doorgaans high-end smartphones hangt.

Xiaomi Hugo Barra

Xiaomi in Azië

In de westerse landen staat Xiaomi bekend vanwege haar lage prijzen voor uitgebreide smartphones. Sommige liefhebbers willen graag dat het bedrijf ook toestellen op de westerse markt uit gaat brengen. Momenteel is Xiaomi naast China vooral actief in Hong Kong, Taiwan, Singapore en andere landen. De CEO van Xiaomi, Hugo Barra, stelt tegen over Bloomberg plannen te hebben om haar producten ook de Amerikaanse markt uit te brengen.

Naar de westerse markt

Het lijkt erop dat dat wellicht sneller zal gebeuren dan we denken. Vrijwel meteen na de uitspraak zei Barra dat er in oktober weer een belangrijk nieuw product zal worden aangekondigd. Het lijkt erop dat Xiaomi dus al in oktober een product in Amerika zal gaan verkopen. De startup bestaat nu vijf jaar en komt oorspronkelijk uit China. In het verleden heeft het bedrijf al vaker geprobeerd te internationaliseren, maar de fabrikant kon de vraag vaak niet bijhouden waardoor er problemen met de capaciteit ontstonden.

Daarnaast blijkt uit recente cijfers dat Xioami in het tweede kwartaal van dit jaar geen groei heeft meegemaakt. Concurrent Oppo deed het beter en nam de positie van Xiaomi over. Xiaomi verkocht in het tweede kwartaal van 2016 zo’n 15,5 miljoen smartphones. Het lijkt erop dat deze gebeurtenis de belangrijkste reden is om de smartphones ook in de Verenigde Staten uit te willen brengen.

Voorlopig heeft de Chinese fabrikant nog niets in Europa uitgebracht, maar ook daarvoor liggen er wel al plannen klaar. Het bedrijf hint al een tijdje op deze plannen. Zo is op de officiële website een aantal pagina’s te zien die bedoeld zijn voor de Duitse, Franse en Britse markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...