Uiterlijk
De Sony Xperia C5Ultra is verkrijgbaar in het wit en zwart en binnenkort ook in een frisgroene kleur, voor wie eens wat anders wil of een statement wil maken met zijn of haar telefoon.

Het scherm heeft een diagonaal van 6 inch, waarmee de Sony Xperia C5 Ultra tot de grotere telefoons die op dit moment verkrijgbaar is. Met de resolutie van 1920 x 1080 kun je heel goed je mails aflezen en zelfs het spelen van spelletjes is geen enkel probleem met de Xperia C5 Ultra. Door deze resolutie verbruikt de telefoon niet te veel stroom en krijg je toch heel scherpe content. Kleuren worden op het LCD Touchscreen heel mooi en helder weergegeven dankzij de full HD functionaliteit.

Capaciteit
Het werkgeheugen van de Sony Xperia C5 Ultra is 2GB en de opslagcapaciteit zit op 16GB. Deze opslagcapaciteit kun je ook nog uitbreiden als je dit wilt. Om dit te realiseren stop je een Micro SD-kaart in de smartphone waarmee je de opslagcapaciteit naar wens kunt vergroten. Door het 2GB geheugen kun je snel schakelen tussen de verschillende apps, wat de gebruiksvriendelijkheid alleen maar vergroot.

Doordat de telefoon fors van formaat is, is er ook meer ruimte voor de batterij. Met de inhoud van 2930 mAh heb je met deze smartphone een krachtige batterij die het lang zal volhouden, denk hierbij aan een stand-by tijd van 769 uur. De krachtige processor van 1,7 GHz heeft 8 cores en een MT6752-chipset van MediaTek.

Camera
De camera van de Sony Xperia C5 Ultra maakt foto’s van 13 megapixel. Dit geldt zowel voor de gewone als voor de selfiecamera. Met de reguliere camera kun je foto’s in een wijdere hoek maken dan met de selfiecamera die voornamelijk naar voren gericht is. Klinkt natuurlijk logisch gezien het doel wat je met de verschillende camera’s hebt.

Besturingssysteem
Het besturingssysteem van de Sony Xperia C5 Ultra is Android 5.0 Lollipop. Doordat Sony zijn eigen interface met de smartphone meelevert, zijn er net wat meer mogelijkheden met het toestel. Dit maakt dat de Sony Xperia C5 Ultra zeer prettig in gebruik is.