Voor een Sony liefhebber die graag een wat kleiner toestel op zak wil hebben, heeft Sony de Xperia Z1 Compact ontwikkeld. Dit is het kleine broertje van de Xperia Z1. Hij is iets kleiner en heeft wat minder kwaliteiten dan zijn grote broer, maar valt nog steeds onder de top-toestellen in zijn prijsklasse. Ook dit toestel is stof- en waterdicht, iets wat we gewent zijn aan de vele Xperia Z toestellen die Sony heeft uitgebracht.

Camera

Voor de selfies hoef je dit toestel niet aan te schaffen. De Sony Xperia Z1 Compact bevat een bescheiden selfiecamera van 2 megapixel. Echter, voor mooie kiekjes van alles om je heen, is dit toestel zeker een aanrader. De camera op de achterkant beschikt namelijk over 20.7 megapixels met G-lens. Hiermee maar je dus wél haarscherpe opnames. Ideaal voor de avonturier of vakantieganger die de mooiste en gekste plekken wilt vastleggen. Omdat het toestel stof- en waterdicht is, kan het veel hebben en geeft het de mogelijkheid om ontzettend veel vast te leggen.

Display

De Sony Xperia Z1 Compact heeft een mooi ‘compact’ 4,3 inch touchscreen. Dit is relatief klein, vergeleken met de toestellen van dit moment, maar is evengoed groot genoeg om moeiteloos aan al je dagelijkse bezigheden te kunnen voldoen. Het beeld bevat 720 x 1280 pixels aan resolutie, die voor een mooi HD beeld zorgt. De display wordt beschermd door een krasvrij glas, wat weer voor meer bescherming zorgt voor de echte avonturier.

Software

Een nadeel aan de Sony Xperia Z1 Compact is het besturingssysteem. Het toestel loopt nog op Android Jelly Bean 4.3, wat een relatieve oude versie is van Android. Wel beschikt hij over een batterij van 2300 mAh, wat goed is voor een dag lang gebruiken. Met een processor van 2,2 GHz laat hij jou moeiteloos en snel je favoriete apps gebruiken. Het interne geheugen bevat 16 GB, waarvan er 2 GB wordt besteed aan RAM geheugen. Ook kut je het geheugen uitbreiden met een MicroSD-kaart van maximaal 64 GB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *