Xperia Z5: een nieuwe ervaring

Uiterlijk
De Sony Xperia Z5 is met haar ronde hoeken duidelijk herkenbaar als het nieuwste exemplaar uit de Sony Xperia Z-familie. Het verschil met de andere Xperia Z-voorgangers is de batterij, die beduidend krachtiger is en natuurlijk dat je door de 23 megapixel camera met supersnelle autofocus van 0,03 seconde scherpere foto’s maakt. Een ander nieuwe feature is dat de Xperia Z5 als eerste Sony smartphone een vingerafdruksensor in de (power)button heeft.

Camera
De camera met 23 megapixel van de Xperia Z5 heeft een Clear Image Zoom technologie. Je kunt hiermee tot wel 5 keer inzoomen zonder dat je ook kwaliteit verliest. Zelfs met weinig licht kun je nog foto’s van goede kwaliteit maken doordat de camera een ISO waarde heeft tot wel 12800. De steady-shot functie zorgt ervoor dat je scherpe foto’s kunt maken zelfs al beweeg je het toestel. Je kunt nu prachtige nachtelijke scènes vastleggen zoals je ze ook daadwerkelijk ziet, minus de ruis en de wazigheid.

Opvallende zaken
De Sony Xperia Z5 heeft een krachtige batterij. Dit is een 2900 mAh batterij. Het voordeel is dat je deze ook redelijk snel kunt opladen. Eenmaal je smartphone opgeladen is, kun je het toestel wel twee dagen gebruiken. Met de zogeheten IP68-classificatie is je Xperia Z5 ook nog eens beschermd tegen stof en ook bestand tegen de regen. Puur praktisch in je dagelijkse leven.

Voor de Xperia Z5 heeft Sony werkelijk alles uit de kast weten te halen. Doordat het toestel betere soft- en hardware heeft, levert de Sony Xperia Z5 zeer krachtige prestaties. De smartphone heeft voldoende intern geheugen, dat begintmet 32GB en dit is nog eens uit te breiden tot een capaciteit van 200 GB. Hierdoor heb je heel veel ruimte voor het opslaan van je bestanden.

Overstappen vanuit een ander systeem
Wil je graag overstappen vanuit iOS, Android of BlackBerry naar Sony dan kun je dit zonder al te veel moeite doen met behulp van de Xperia Transfer Mobile. Je kunt hiermee zelfs je gegevens van bijvoorbeeld de iCloud importeren en overzetten op je nieuwe Sony Xperia Z5 zonder dat je daar allerlei kabeltjes voor nodig hebt. Het losse toestel koop je voor een vanaf prijs van ongeveer € 700,-.