Sony Xperia Z5 Premium: de enige in zijn klasse

De Sony Xperia Z5 Premium is onder de Sony toestellen het vlaggenschip der vlaggenschepen en het neusje van de zalm. Ergens anders zie je hem ‘So ny’. Ben je nog op zoek naar een smartphone, dan is deze zeker aan te bevelen.

Scherm
Het scherm heeft een grootte van 5,5 inch diagonaal gemeten en daarbij een resolutie van 3840 x 2160 in Ultra HD. Het LCD Touchscreen heeft hierdoor een pixeldichtheid van 801 pixels per inch. Dat is werkelijk ongekend scherp. Ter vergelijking: dit is bijna 400 pixels per inch meer dan het ‘Retina Display’ van de IPhone 6s Plus. Door deze hoge resolutie en de Brava-techonologie van Sony kun je genieten van een scherp, helder en levendig beeld.

Capaciteit
De Sony Xperia Z5 Premium heeft echter nog veel meer te bieden. Je kunt het wel zien als het ‘beste van Sony’. Het toestel draait op het besturingssysteem van Google, Android 5.1 Lollipop, maar biedt speciale ondersteuning voor High Resolution Audio. Je kunt er ook PlayStation 4-games op spelen dankzij de meegeleverde PlayStation app.

De smartphone draait voorts op een 2 GHz octo-core processor en heeft 3 GB werkgeheugen. Het totale geheugen biedt 32GB opslagcapaciteit, wat je ook nog eens kunt uitbreiden met behulp van een micro SD-geheugenkaart.

Camera
Het toestel van de Sony Xperia Z5 Premium heeft een 23 megapixel camera aan de achterkant die tevens voorzien is van een Exmor RS Sensor en Steady Shot technologie. Deze zorgen respectievelijk voor een ultieme lichtopvang voor je ultieme plaatjes en bewegende beelden en de Steady Shot maakt dat jouw gemaakte foto’s en video’s geen bewogen eindresultaat hebben.

Duurzaam
De Sony Xperia Z5 Premium is IP-68 gecertificeerd wat inhoudt dat je toestel stof- en waterdicht is en zelfs een half uur in het water van een meter diep overleeft. Ook als je het toestel per ongeluk een keer uit je handen laat vallen is er nog geen man overboord. De Sony Xperia Z5 Premium is verkrijgbaar in de kleuren chroom, zwart en goud en je betaalt voor een los toestel de vanaf prijs van € 700,-.