Telecomprovider Ziggo heeft vandaag vier nieuwe sim only-abonnementen beschikbaar gesteld. Uit onderzoek van de provider blijkt dat consumenten meer behoefte hebben aan hogere snelheden. Belangrijk onderdeel is dat gebruikers hun bundel zonder hoge kosten in het buitenland moeten kunnen gebruiken. 

Alle nieuwe abonnementen beschikken over 4G-netwerk en hebben de helft meer data dan de huidige abonnementen van Ziggo. Binnen de EU kunnen klanten onbeperkt sms’en naar Nederlandse nummers.

Geen extra kosten
Ziggo wil ook het bellen vanuit de Europese Unie eenvoudiger maken. Klanten bellen vanuit de bundel. Dat betekent dat consumenten niet langer meer geconfronteerd worden met roamingkosten. Gebeld worden in het buitenland valt eveneens binnen de bundel.

Wie over de datalimiet gaat, wordt overgeschakeld naar een verbinding met een lagere snelheid. Die lagere snelheid is nog wel voldoende om e-mails te bekijken of te whatsappen, maar te laag voor het gebruik van diensten die veel datacapaciteit verbruiken, bijvoorbeeld streaming diensten zoals YouTube of Spotify.

Daardoor betalen klanten niet extra en kunnen zij toch ‘zorgeloos mobiel internetten’, zo zegt de provider op de website. Met alle abonnementen kunnen klanten van Ziggo gebruikmaken van de twee miljoen gratis WiFi Spots.

Stap vooruit
Volgens de Vice President Marketing en Sales van Ziggo, Peter Dorr, zijn de nieuwe abonnementen een grote stap vooruit. Consumenten willen snellere en betrouwbare bundels tegen een duidelijke prijs. Daarom heeft de provider vier nieuwe sim only abonnementen beschikbaar gesteld. Alle klanten bij Ziggo kunnen in de Europese Unie mobiel bellen en sms’en.

 

Sim only

Beschikbaarheid
De nieuwe abonnementen zijn beschikbaar voor alle klanten. Dit betekent dat klanten die al een televisie- of internetabonnement bij de kabelaar hebben, ook nog een mobiel abonnement af kunnen nemen. Het is ook mogelijk als nieuwe klant een sim only abonnement te combineren met een andere abonnement.

De bundels zijn maandelijks aan te passen of op te zeggen. Het is dus niet nodig een jaarcontract af te sluiten. Naast de mobiele abonnementen voor consumenten, heeft Ziggo ook nieuwe abonnementen voor de zakelijke markt gelanceerd.

Ziggo biedt de abonnementen voor particulieren in vier verschillende smaken aan: Mobiel Voldoende 4G, met 75 belminuten, onbeperkt sms’en en 300MB data voor 9 euro per maand. Het ruimere abonnement is Mobiel Ruim 4G en heeft 300 belminuten en 1500MB data voor 15 euro per maand.

Voor grotere gebruikers zijn Mobiel Enorm 4G en Mobiel Familie 4G beschikbaar. Mobiel Enorm 4G biedt onbeperkt bellen en sms’en met een databundel van 4,5 GB per maand. Dat abonnement kost 30 euro. Het duurste abonnement (Mobiel Familie 4G) kost 45 euro per maand en biedt onbeperkt bellen en sms’en en een databundel van 6GB per maand.

Alle abonnementen zijn maandelijks opzegbaar. Consumenten kunnen dus per maand kiezen of zij door willen met de provider. Er zijn geen contracten en er worden ook geen mobiele telefoons bij het abonnement geleverd.

Cijfers
Ziggo is de grootste telecomprovider van Nederland voor zowel de zakelijke als particuliere markt en heeft inmiddels 9.8 miljoen aansluitingen. Daarvan zijn 4,2 miljoen aansluitingen televisie-abonnementen, 3,1 miljoen internetabonnementen en 2,6 miljoen aansluitingen voor vaste telefonie.

Met alle nieuwe sim only-abonnementen krijgen klanten toegang tot 2 miljoen gratis Wifi Spots, die in heel Nederland beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *