De Chinese smartphonefabrikant ZTE heeft deze week een nieuw toestel uitgebracht in Nederland. Het nieuwe model, de ZTE Blade V6, is een goedkoper middenklasse toestel. De smartphonefabrikant ZTE is in China de grootste concurrent van Huawei.

ZTE is in Nederland maar weinig bekend, ondanks dat de smartphonefabrikant één van ’s werelds grootste smartphoneproducenten is. Het toestel werd al in september 2015 door de mobieltjesmaker gepresenteerd tijdens de IFA in Berlijn. 

Eerste stappen
Met de Blade V6 gaat ZTE de eerste stappen in Nederland en Europa zetten, in navolging van concurrent Huawei. De fabrikant heeft weinig de publiciteit opgezocht om de nieuwe smartphone wereldkundig te maken, maar de ZTE Blade V6 is inmiddels al een week te koop.

Opvallend is de prijs van het toestel, dat omschreven wordt als ‘typisch Chinees’. Het toestel is namelijk verkrijgbaar vanaf 235 euro. Het gaat om een toestel dat goed mee kan komen met Europese middenklasse toestellen van tussen de 400 en 500 euro.

Beeldscherm
De Chinese fabrikant heeft ten eerste gekeken naar het beeldscherm. Dat beeldscherm is 5 inch groot en heeft een resolutie van 720 x 1280 pixels. In termen komt dat neer op een resolutie van ‘720p HHD’.

De Blade V6 is uitgerust met een IPS-beeldscherm dat redelijk brede bezels heeft.

Onder de motorkap
Onder de motorkap ziet het nieuwe toestel van de Chinese fabrikant er goed uit. De fabrikant kiest voor een 1,3 GHz quadcore processor van MediaTek en maakt daarmee gebruik van dezelfde fabrikant als andere middenklasse toestellen. Het systeem krijgt 2GB RAM mee en dat is redelijk veel voor een middenklasse smartphone.

Intern bedraagt de opslag 16 gigabyte, maar deze is nog verder uit te breiden met MicroSD, MicroSDHC en MicroSDXC-kaartjes tot maximaal 128 gigabyte.

Net als vele Chinese smartphones, is ook de Blade V6 een dual sim toestel. Dat betekent dat de telefoon ondersteuning heeft om tegelijkertijd gebruik te maken van twee simkaarten. Daarmee kan de consument twee telefoonnummers tegelijkertijd gebruiken en op beide nummers gebeld worden. Dat is handig voor klanten die de smartphone zowel zakelijk als privé gebruiken, of mensen die een abonnement hebben bij twee verschillende providers. In tegenstelling tot andere mobiele telefoons die onlangs uitkwamen, gaat de mogelijkheid voor dualsim niet ten koste van de mogelijkheid om de opslag uit te breiden. De accu heeft bovendien een gesprekstijd van ongeveer 7 uur.

ZTE Blade V6

Camera
ZTE heeft op de camera’s in ieder geval niet bespaard. De achterzijde van de telefoon is voorzien van een 13 megapixel camera. Met de voorkant kunnen scherpe selfies gemaakt worden dankzij de 5 megapixel camera. De camera aan de achterkant van het toestel heeft ondersteuning om video’s te maken met een resolutie van 1920 x 1080, ofwel 1080p HD op 30 frames per seconde.

Overige specificaties
De nieuwe smartphone is geschikt voor alle Nederlandse mobiele aanbieders en biedt ondersteuning voor het 4G-netwerk. De Blade V6 kan met alle frequenties van zowel het 3G als 4G-netwerk in Nederland overweg. De downloadsnelheid van het nieuwe toestel ligt op maximaal 150 Mbps, wat neerkomt op dezelfde maximale snelheid als thuis te behalen is.

Het besturingssysteem van dit toestel kan het enige minpunt zijn. Inmiddels zijn we aanbeland bij Android 6.0 Marshmellow, maar deze telefoon komt uit de doos met Android 5.0 Lollipop.

Prijzen en beschikbaarheid
De ZTE Blade V6 is vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar. Het gaat om het zwarte model met 16 gigabyte opslaggeheugen. Deze is nog uit te breiden met een MicroSD-kaartje. De telefoon kost 239 euro en is daarmee een goede concurrent voor telefoonfabrikanten zoals Samsung, LG en Sony.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *